De 16-jarige Astrid Van Roy eindigde zaterdag 5de en zondag 6de in de finale in skiff van de Coupe de la Jeunesse, een competitie waar junioren kunnen aan deelnemen . Astrid ,

Van 2 tot 4 augustus greep in Corgeno (Italië) de Coupe de la Jeunesse 2019 plaats, zeg maar een Europees Kampioenschap voor jongeren die niet ouder zijn dan 18 jaar. De Oostendse roeister Astrid Van Roy was één van de jongste deelnemers, maar dit belette haar niet om een uitstekend resultaat neer te zetten. Haar tegenstrevers kwamen uit Tsjechië, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Polen en Zwitserland.
Vrijdag was er een openingsceremonie.
Zaterdag startte Astrid uitstekend met een overwinning in haar reeks voor Tsjechië en Frankrijk.
In de finale behaalt Astrid een knappe 5de plaats, ei zo na was ze 4de maar de Française was enkele hondersten van een seconde sneller. Het goud was voor Zwitserland, het zilver voor Tsjechië en het brons voor Italië.
Ook op zondag in de reeksen was Astrid op de afspraak. Ze roeit naar een prima 2de plaats na de winnares van gisteren de Zwitserse Berset. De derde is de Française Aubert die mee gaat naar de finale samen met de eerste drie uit de andere reeks Tsjechië, Groot-Brittannië en Italië.
In de finale die ook deze morgen al geroeid werd eindigde Astrid op een 6de plaats. Zij kan tevreden terugblikken op een eerste internationale kampioenschap met twee finaleplaatsen.