De Vlaamse Roeiliga in samenwerking met C-Row nodigt alle roeiers uit om het roeien op zee te leren kennen op zaterdag 10 augustus in De Windhaan. Vanaf 14u zijn er gratis initiaties op zee en vanaf 16u worden er wedstrijden georganiseerd.
Verschillende soorten zeeroeiboten staan ter beschikking voor alle deelnemers. Nog nooit geroeid of al stevige competitie ervaring? Iedereen welkom om deze avontuurlijke tak van het roeien te leren kennen! Naar gelang de deelnemers worden er extra initiaties of een heuse competitie opgezet in de loop van de dag.
Het zeeroeifestival gaat door aan het sportstrand van De Windhaan, gelegen aan de Zeedijk 50 in De Haan. Alle deelnemers worden geïnitieerd en op het water gezet onder deskundige begeleiding van zeeroeiclub C-Row. 
Inschrijvingen zijn niet nodig, meteen afkomen is de boodschap! We bedanken de verschillende partners voor het mogelijk maken: Zeeroeiclub C-Row, De Windhaan en Sport Vlaanderen. Let op: deze organisatie kan afhankelijk van het weer afgelast worden.