Onze roeisters en roeiers namen dit weekend deel aan de Internationale Mei Regatta van Gent. Op deze zeer zwaar bezette regatta met deelnemers uit Nederland, Ierland, Portugal, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Israël en alle Belgische roeiclubs behaalden zij uitstekende resultaten met 6 overwinningen, 5 tweede plaatsen en 4 derde plaatsen en tal van andere ereplaatsen.
Bij de senioren roeide Marlon Colpaert in dubbeltwee met Niels Van Zandweghe (KR Club Gent) als lichtgewichten tweemaal naar de 2de plaats na de Belgisch dubbel Aaron Andries en Tristan Vandenbussche en dit op slechts enkele seconden.
Bij de dames U19 stond er opnieuw geen maat op Marit Janssens die tweemaal won en dit jaar nog steeds ongeslagen is in de skiff. Ze is ook aangeduid om straks later deze maand de Belgische kleuren te verdedigen op het Europees Kampioenschap in het Franse Brive-la-Gaillarde.
Cato Vanheste won in een Belgische mixte dubbelvier U19 zowel op zaterdag als op zondag.  In dubbeltwee werd ze ook al in een Belgische mixte derde.  Lien Boucquez roeide een 1ste en een 2de plaats bijeen in een mixte dubbeltwee U19 met club Gent. Het viertal U19 met Astrid Francken, Laura Ryckaerts, Alixe Nuytten en Jolijn Declercq wonnen in dubbelvier U19 en werden eenmaal 2de. Zaterdag werden ze 4de in de ongestuurde vier U19.  De jongens U19 met Tibe Peene, Lander Onraedt, Kornèl Baert en Daan Driessen roeiden in de dubbelvier naar de 4de plaats. In de skiff MU19 werd Tibe Peene 6de en 40° en Xen Tahon 20ste en 36°. In dubbeltwee U19 werden Kornèl Baert en Tibe Peene 10de en het duo Lander Onraedt en Daan Driessen 14de.
De jongens U17 behaalden in dubbelvier een 2de plaats met Robbe Boucquez, Lander Onraedt, Kornèl Baert en Daan Driessen. In dubbeltwee werden Kornèl Baert en Daan Driessen 2de en Robbe Boucquez en Lander Onraedt 5de. Ook in dubbeltwee U17 was er een 5de plaats voor de meisjes Phebe Vermander en Laura Ryckaerts. Phebe Vermander roeide naar de 15de plaats in skiff U17. In skiff MU17 werd Kornèl Baert 9de, Daan Driessen 11de, Lander Onraedt 18de en Robbe Boucquez 21ste.
Ines werd 18de in skiff bij de meisjes U15.
Bij de Jongens U13 werd Sybe Vansever 4de en Corneel Janssens 7de in skiff. Bij de meisjes U13 roeide Camille Laloo 5de in dubbeltwee mixte met Sport Gent.  In de dubbeltwee MU13 roeide Ibe Cappelle en Sybe Vansever naar de 3de plaats. Bij de meisjes U13 werd Camille in skiff 3de.