Onze roeisters en roeiers hebben gisteren en vandaag deelgenomen aan de Brugge Boat Race. Ze deden het zonder meer voortreffelijk met 4 overwinningen, een 2de en een 3de en een 7de plaats.
Vlotte overwinning voor junior dames dubbeltwee U19 met Marit Janssens en Cato Vanheste die niet alleen wonnen in hun categorie, maar ook de sneller roeiden dan de dubbels senior dames.
Knappe zege voor de mixte ploeg dames dubbelvier met voor Oostende Astrid Franken en Eline Van Loke in de boot die zich de beste toonden van de 5 deelnemende teams.
Mooie zege voor de Oostendse masters in dubbelvier met Johan De Ruyter – Wim Van Roy – Tom Symoens en Henri Lambregt, die zowel de Britten uit Londen als de Duitse mixte RV Bochum/ Witten/Germania Düsseldorf en KR Brugge wisten te kloppen.
Zege voor de Oostendse mixteploeg master dubbeltwee met Tim Van Hoornick en Els Bogaert die zonder tegenstand in hun categorie een sterke tijd roeiden, enkel één mannen masters dubbel en de winnaars bij de dames master dubbel (ploeg Vandemoere) roeiden 20 seconden sneller.
Sterke prestatie van de Oostendse dames in 8 met stuurman met Laura Ryckaerts – Erin Neus – Astrid Van Roy – Ilse Vandenhouweele – Cato Vanheste – Marit Janssens – Astrid Francken – Eline Van Loke – stuurvrouw Nina Maria Colpaert, die met 4 junioren U19 in de boot knap 2de werden na een Duitse mixteploeg, maar wel de andere 2 Duitse teams en KR Sport Gent versloegen.
Knappe 3de plaats voor de U17 jonge Oostendse ploeg die bij de junioren U19 in dubbelvier met Robbe Boucquez – Lander Onraedt – Kornèl Baert – Daan Driessen, 5 andere ploegen achter zich wist te houden.
Goede prestaties van de Oostendse acht met Johan De Ruyter – Quinten Barbez – Tom Symoens – Wim Van Roy – Henri Lambregt – Tim Van Hoornick – Dirk Lingier – Gilles Rommelaere – stuurman Xen Tahon, die met 7 masters in de boot 3de Belgische club en 7de op 10 deelnemers werd.